Guanaja 70% dark chocolate Blended Origins Grand Cru beans 1 kg

Valrhona

Valrhona

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Guanaja 70% dark chocolate beans, Blended Origins Grand Cru.
Pure cocoa butter
Bittersweet and Elegant.

Named after the now-famous Carribean island where Christopher Columbus landed in 1502, Guanaja offers a completely original blend of cocoas, with subtle Criollo, and powerfully fragant Trinitario and Forastero.
This Grand Cru has a high cocoa content and is surprisingly bitter, but the range is full of warm notes. The recipe, of course, remains a closely guarded secret.

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Guanaja 70% dark chocolate Blended Origins Grand Cru beans 1 kg - Average rating: 10 - Best rating: 10 - Number of reviews: 22

44,50 €tax incl.

42,18 €tax excl.

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Applications:
- Ganache chocolate: yes
- Coating: yes
- Molding: possible
- Ganache patisserie: yes
- Mousse: yes
- Sauce: yes
- Ice cream and sorbets: yes
- Chocolat drink: yes
- Decoration: yes
- Glaze: yes
- Cream: yes

Tempering gragh: Melting T1 (55/58°C or 131/136°F) -> Crystallisation T2 (28/29°C or 82/84°F) -> Working T3 (31/32°C or 88/90°F)

Tempering technique (by l'Ecole du Grand Chocolat):
1 - Melt the couverture for 12 hours in order to ensure that the cocoa butter is properly melted.
2 - Check that the temperature is T1.
3 - Temper the required amount of couverture, making sure that you always have some warm couverture in reserve.
4 - Stir regularly and check that it is at setting temperature T2.
5 - Stop cooling the mass and immediately raise the temperature to T3 by:
- adding warm couverture at T1
- warming it in a bain-marie
- warming it in a microwave oven (400/500 W max, so as not to burn it)
6 - Check that the couverture is at working temperature T3 and stir regularly to ensure that the temperature, and thus setting, is evenly distributed.

Ingredients: cocoa beans, sugar, cocoa butter, emulsifier (soya lecithin), natural vanilla extract.
May contains traces of nuts, milk and egg proteins, gluten and peanut.

Composition: sugar 29% - fat 42%

Storage: To best preserve the qualities of Valrhona chocolate, store in a dry, dark place at 10-16°C.

Avis

Excellent
David a. le 02/04/2019 Génial pour la pâtisserie, super bon :)
Valrhona le goût du chocolat
Philippe R. le 16/11/2019 Rien de plus , tout est dit !
guanaja
Danielle L. le 15/02/2024 parfait !
Succulent
Denis L. le 18/02/2021 Efficace
guanaja
Christian C. le 27/02/2020 bien
Super
Marie J. le 21/02/2024 Facile à travailler. Gout exquis. Parfait pour vos desserts. Je recommande.
TOUT SIMPLEMENT SUPER
Remy K. le 02/01/2019 Très bon produit
Toto 3
Jean Marc D. le 29/02/2024 Recommended pour les diabetics…..
Livraison et SAV Labo Gato
Francoise G. le 13/05/2018 Plusieurs commandes chez Labo Gato livrées très rapidement, délais respectés. En cas d'erreurs dans la commande, très réactifs, ils vous appellent, très sympa au téléphone. Bref, je recommande vivement ce site. De plus, très grand choix de chocolat Valrhona sous différent conditionnement, parfait pour la particulier.
Merci
Alain C. le 30/03/2020 Grande facilité à travailler pour réaliser mes chocolats
Valrhona
Philippe R. le 25/02/2021 rien à redire , très bon chocolat
Parfait
Françoise P. le 26/02/2021 Produit conforme
Chocolat Guanaja
Joelle d. le 14/02/2018 le produit était très bien emballé;. la qualité du chocolat est parfaite..
Noir c'est noir...
Claire S. le 19/10/2023 C'est mon préféré pour la patisserie.
chocolat
Claudette G. le 11/11/2022 très bonne qualité et délicieux
F
Claudette G. le 25/02/2022 Parfait
La référence
Elodie B. le 04/11/2023 Pour moi, le meilleur chocolat pour la pâtisserie.
Chocolat
Pascale D. le 09/10/2020 Parfait
tres bien
isabelle M. le 22/10/2021 je l'utilise pour les mousses au chocolat bonne saveur et pratique en paquet de 1kg
conforme à mes attentes
Marjorie T. le 22/04/2020 RAS
Plus subtil
ERIC G. le 18/02/2023 Super
Bon chocolat !
Teddy C. le 30/04/2020 Chocolat bien équilibré, l’amertume contrebalance l’acidité ce qui le rend plus doux tout en étant très cacaoté ! Très bonne référence

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