Jivara 40% milk chocolate Blended Origins Grand Cru beans 500 g

Valrhona

Valrhona

000.025019

3333330250195

Jivara 40% milk chocolate beans, Blended Origins Grand Cru.
Pure cocoa butter
Creamy and Chocolatey.

The exceptionally aromatic and powerful beans that are used to make Jivara are found in Forastero plantations.
This Grand Cru captivates with the pronounced flavor of its creamy chocolatey notes, combined with the ultimates notes of vanilla and malt.

Repackaging by Labo&Gato.

More details

Jivara 40% milk chocolate Blended Origins Grand Cru beans 500 g - Average rating: 10 - Best rating: 10 - Number of reviews: 21

25,90 €tax incl.

24,55 €tax excl.

More info

Applications:
- Ganache chocolate: yes
- Coating: yes
- Molding: yes
- Ganache patisserie: yes
- Mousse: yes
- Sauce: yes
- Ice cream and sorbets: yes
- Chocolat drink: yes
- Decoration: yes
- Glaze: yes
- Cream: yes

Tempering gragh: Melting T1 (45/48°C or 113/118°F) -> Crystallisation T2 (27/28°C or 81/82°F) -> Working T3 (29/30°C or 84/86°F)

Tempering technique (by l'Ecole du Grand Chocolat):
1 - Melt the couverture for 12 hours in order to ensure that the cocoa butter is properly melted.
2 - Check that the temperature is T1.
3 - Temper the required amount of couverture, making sure that you always have some warm couverture in reserve.
4 - Stir regularly and check that it is at setting temperature T2.
5 - Stop cooling the mass and immediately raise the temperature to T3 by:
- adding warm couverture at T1
- warming it in a bain-marie
- warming it in a microwave oven (400/500 W max, so as not to burn it)
6 - Check that the couverture is at working temperature T3 and stir regularly to ensure that the temperature, and thus setting, is evenly distributed.

Ingredients: cocoa butter, whole milk powder, sugar, cocoa beans, brown sugar, natural vanilla extract, emulsifier (soya lecithin), barley malt extract.
May contains traces of nuts, egg proteins and peanut.

Composition: sugar 34% - milk 23% - fat 41%

Storage: To best preserve the qualities of Valrhona chocolate, store in a dry, dark place at 10-16°C

Avis

Chocolat Jivara
Annette B. le 06/11/2019 Chocolat de très bonne qualité
Très bon produit
Laurent C. le 05/05/2020 Très bon chocolat
JIVARA 40% CHOCOLAT AU LAIT
Jean-Pierre M. le 13/06/2017 j'ai acheté pour goûter déçu peu parfumé
Ravi pour faire deS chocolat
Etcheverry E. le 15/01/2018 Je fait mes chocolat maisons deS bonbon en chocolat et ce vraiment super .après je ce pas si il en as autre qui sont mieux adapté , et chocolat La au lait noisette et autre peut on faire ou ce différence et la temperature change
..
Patricia P. le 28/07/2017 ..
Parfait
Françoise P. le 28/12/2018 Ok
chocolat au lait
Monique p. le 28/04/2018 correspond à mes attentes
Super produit
Didier C. le 28/11/2020 Toujours aussi satisfait de ce produit pour les entremets
chocolat au lait de couverture JIVARA
BERNADETTE L. le 04/06/2021 conditionnement par 500g très bien
Mireille g. le 22/02/2017
Super
Loic C. le 11/08/2023 Ras
Jivara
Elisabeth V. le 03/04/2020 Jamais de problèmes
chocolat jivara
Anne-Marie G. le 18/06/2018 très bon produit
satisfaite
Nelly C. le 06/12/2016 satisfaite
Ok
Ana Maria D. le 15/02/2018 Ok
xxxx
A E. le 26/02/2018 xxxx
Grand cru
Manuella Y. le 11/03/2022 très utile dans des préparations avec ce format de 500 gr toujours aussi pratique.
chocolat lait valhrona
Anne-Marie G. le 24/01/2020 très bon chocolat d'une excellente qualité
Parfait
Céline P. le 17/12/2017 Un vrai régal, facile à travailler.
Evaluation
Roland C. le 18/12/2017 idem
Commande ok
Catherine B. le 21/04/2021 Conditionnement pratique.

21 other products in the same category: